Həyatımın kiçik səhvi (17-ci bölüm)

Müəllif: Sweet Candy
Şərhlər: 6
Baxılıb: 3 574
Səs ver:
(səs: 0)
Onsuzda qara olan qanimi dahada qaraltmamaq ucun Meley uzunden mecburen stolumdan durub bara kecdim. Bu qiz evveller bele deyildi , hansi ara bele sirtiqlanmishdi bilmirem. Amma agrimiyan bashima desmal baglamaq istemirdim , ona gore ondan uzaq gezirdim. Aydan ise 15 deqiqe kecmesine baxmayaraq helede menim mesajima cavab yazmamishdi. Artiq esebden cox narahat olmaya bashlayirdim. Sakit yere kecib ona zeng elemeye bashladim. Nece defe yigsamda acmirdi .. en sonunda telefon acildi amma danishan yox idi. Kenardan ise Aydanin dansihib gulduyunu eshidirdim. qizli oglanli nese danishib eylenirdiler. Gorunur Aydanin bashi ele qarishib ki zengimi bele eshitmeyib. Basha dushduyum qederi ile telefon hansisa ushaqin elinde idi ve Aydandan xebersiz acilmishdi. Sondurub yeniden zeng elediyimde axir ki Aydana dushe bilmishdim..
A : “ Kamil? Telefon xalam nevesinde idi temiz unutmusam sene cavab yazmayi bagishla”
K : “ unudarsanda bashin ele qarishib ki sohbete orda”
A : “ sen hardan bilirsen?”
K : “ bayaqdan sizin gulush dolu sohbetinize qulaq asiram. Mende deyirem Aydan yas evine gedib. Day demirem ki Aydan orda gulub danishmaya gedib. Hem o oglanlar kimdi?”
A : l” Kamil sen yene icmisen deyesen. Bu ne danishiqdi? Kim olacaq o oglanlar Xalam dayim ushaqlari. “
K: “ he seni seven dayinogluda orda olar baxma”
A : “ Kamil cox ireli gedirsen artiq”
K : “ nedi seni sevmirdi? Ne tez unutmusan”
A : “ gecmishde olan bir sheydi.indi oda nishanli mende. Yersiz qisqandigini bilirsen her halda”
K : “ men yersiz qisqanmiram”
A : “ yox sen ozunde deyilsen. Yene icmisen ya Ne olub dalashmaq isteyirsen?”
K : “ bir defe qelet edib icmishem deye her defe uzume vuracaqsan?”
A : “ uze vurmaq? Sen bashladin ele bil gecmishi yersiz yere uze vurmagi. Nese Kamil sonra danishaq.”
K ; l mencede.sen get sohbetine davam ele”
Aydanin artiq ne demesine qulq asmadan telefonu temiz sondurub iceri kecdim. Eseblerim oynamishdi artiq. Yersizde olsa qisqanmishdim Aydani, onunda menimle ele dilleshmesi dahada esebimi artirirdi. Icmeyim duzgun deyildi bilirem amma bunu uzume vurmasi qururumu zedelemishdi..
O erefelerde olan , daha dogrusu olmayan aglimla yene sehvimi tekrarlamaya bashladim. Sanki esebimi bele cixirdim. Icmemeli idim bilirem amma ozumu saxlaya bilmirdim.
Ickiye oyreshmediyim ucun meni tez tuturdu. Artiq ozumde olmadigimi hiss edib ickini saxlayib eve getmey ucun ayaga durdum. Amma ayaq uste dura bilmirdim.
Ele bil tarix tekrarlanirdi. Mene ne olmushdu ? Niye bele agilsizliq elediyimi sorushsaniz, inanin mende bilmirem , helede basha dushe bilmirem.. bir teher ayiq surucu cagirib yene onu gozlemeye bashladim. Bu defede Meley yene menjm mashinima sirtiq hali ile ozunu saldi.
Onu mashindan qovmali idim bilirem, ancaq ne olmushdusa dilim agzimda qurumushdu. Hecne demeden yola dushmushduk. Ondan sonrasi yoxdu. Yuxu tutmamishdi meni amma sonra ne oldugunu yadima sala bilmirem..

Aydanin dilinden..

Kamilin o boyuy sehvini nece bagishladigimi sorushsaniz , mende bilmirem. Icimden onu bagishlamaq kecirdi. Onun sevgisine o qeder emin idim ki , mene xeyanet elemeyeciyini bilirdim. Ona gore bagishlayib unutmaya calishirdim..
Cox gozel munasibetimiz oz yolunda davam edirdi .. o gune qeder.
Yeni il bayrami olsada biz dayimiza gore bayram kecirmeyecekdik. Hamimiz nenemgile yigishmishdiq... bashim sohbete ele qarishmishdi ki telefonumu , hetda Kamille yazishigimi bele unutmushdum. Ushaqligimiz gozel illerimiz haqqda danishib gulduyumuz anda hec deme xalam nevesi Kamilin zengini menden xebersiz acmishdi..
basha dushurem Kamil meni qisqanirdi , bir zamanlar meni seven dayim ogluna qisqanirdi. Amma bele sert reaksiya vermemeli idi. Her shey gecmishde qalmishdi axi..
menimle esebi danishib uzume telefonu baglyandan sonra ona dushe bilmirdim. Nece defe zeng elesemde sonlu idi. Istemirdim yeni ile kusulu girek amma Kamilin deyesen vecine deyildi...

Gozumu acdigimda Meleyin evinde idim. En pisi ise onun yataginda idim. Bunu nece elemishdim? Hec cur xatirlaya bilmirem. Amma yanimda cilpaq shekilde yatan Meleyi gorub sona catdigimi cox gozel basha dushurdum.
Dunyanin en axmaq insani idim. Ozum oz ellerimle oz xoshbextliyimi mehv elemishdim.
Icimden Meleyi parcalamaq kecirdi amma oz gunahimi onun ustune atmamali idim. Bu sehv menim idi. Meley olmasa bashqasi olsun. Men uz vermemeli idim. Ona hec bildirmeden sakit halda durub evden cixdim. Hec oz evimize getmeyde istemirdim. Ozumden iyrenirdim hemde utanirdim. Men nece oldu bu veziyyete dushdum? Derk eleye bilmirem. Saat 12e gelirdi artiq. Aydan evdekiler hamisi narahatdi mene gore bu saat..
istemesemde , daha dogrusu uzum gelmesede Telefonumu acdim. Evden , Ilqargilden. Aydandan zengler o qeder gelmishdi ki.. gece saat 12tamamda ise Aydandan gelen mesaj vicdan ezabimi bire besh artirirdi...
“ yeni ile girdik sevgilim. Ilk deqiqesinde seni tebrik eden men olmaq isteyirem Inshallah gelen il eyni evde evli shekilde qeyd ederik bayramimizi. Zeng eledim catmadi ona gore yaziram.. seni sevirem coox sevirem. Bilirem mene esebisen amma bayram gunu kuskunluk bize yarashmaz”
Bu mesajin qarshisinda ne deyerdim ki? Aydan sen meni yeni il ucun tebrikler yagdiran zaman men sevgimize xeyanet edirdim?! Yene evvelki Kamil olmushdum? Nece deyerdim ..
bu dushunceler icinde bogushurdum ki Aydandann zeng geldi.. acib acmamaqda tereddud edirdim. Ki ne vaxta kimi gizlenib qacacaqdim ki ondan..
K : “ Aydan? Sabahin xeyir”
A : “ gunortan demey istedin her halda. Hardasan axi sen dunenden. Kecmeyib mene olan esebin helede?”
K : “ kecib kecib. Ne eseb. Esebzad qalmayib “
A : “ bes ne olub sene? Niye bele soyuqsan”
K : “ yox soyuq deyilem ureyim. Men prosta indi durmusham key kimiyem. “
A : “ yaxshi. Yat isteyirsense yoxsa day durdun?”
K : “ durdum durdum. Shey Aydan eslinde men seninle danishmaq isteyirem “
A : “ buyur eshidirem ureyim”
Aydanin nevazish dolu danishigi onsuzda sizlayan vicdanimi dahada sizladirdi..
K : “ eslinde uz uze danishsaq. Men gelsem ora. He?”
A : “ sabah onsuzda mamangil gelecey axi bize qonaq. Onda danishsaaq? Yani sene gore deyirem yol olcme birde”
Bizimkilerin qonaq gedeceyi temiz aglimdan cixmishdi.. Haqli idi. Indi gedib danishmayim. Biraz ozumu toparlayim sabah ayiq bashla danisharam deye qerarlashdirib sagollashdim Aydanla ..
seher acilmasini hec amma hec istemirdim. Aydangile gedib onunla danishmaqa hazir deyildim. Yolun sonu idi artiq. Ya ele ya bele Aydanla danishmali idim. En azindan menden oyrenmeli idi
Seher Anamin Atamin hetda Qardashimin bele hevesle hazirlashib sevinmelerini gorub dahada uzulurdum. Belkede bu son hazirliqlar idi. Birde esla Aydangilin qapisina getmeyeceylerdi. Kim bile bilerdi ki..
Hevessiz shekilde hazirlanmagim Atami bele dile getirmishdi. Dozmeyib sorgu suala bashlamishdi.
..” her shey yaxshidi Kamil?”
K :” he ata”
..” bes bu ne haldi? Dunende. Eve gelmemisen. Sene ne olub?”
K : “ ushaqlarla idim Ata. Yorgunam hecne olmayib”
..” mene duzunu de. Aydanla nese olub?”
K : “ yoox her shey yaxshidi”
..” yaxshi sen deyen olsun. “
Yanimdan durub getmey isteyirdi ki ozumu tuta bilmeyib qefleten ona ureyimi acdim...
K “ eslinde men cox boyuy bir sehv elemishem ata. Ele bir sehv ki dushunurem hec cur duzelde bilmirem”
..” ne oldugunu mene desen belke beraber yol tapariq”
K : “ Aydanla danishmaliyam Ata. Ona deyim. Sonra ..”
Bu sehvimi Atama deye bilmezdim. Sadece bosh anima rast geldi ya ne bilmirem..
Saatlar ilerleyirdi. Biz artiq Aydangile catmishdiq..
Menim gozel sevgilim hecneden xebersiz bizi gormeyin sevincini yashayirdi. Bilmirdi hansi birmize qulluq elesin. Indi fikir veriridm ki Atamla Anam Aydani nece cox isteyirdiler. Hec meni ve qardashimi bele bu qeder ezizlememishdiler. Bunlari niye indi fikir veriridm hec ozumde bilmirdim. Deyesen yaddashima silinmemesi ucun ozum ozume ezberletdirirdim.
Her kes danishib gulurdu. Bir menden bashqa.. bu veziyyetim hec kimin gozunden qacmirdi. Bir yolla Aydanla tek danishmali idim amma nece yol tapacaqdim bilmirdim. Hec ureyde elemirdim. Qaynatam demese idi belke men hec tek qalmagimiz ucun sherait axtarmayacaqdim...
..” Kamil oglum yaxshsan ?’ Nese gozume yaxshi gorunmursen”
K : “ yaxshiyam dayi. Shey eslinde men sizden icaze isteyirdim. Aydani yarim saatliq cole cixarda bilerem? “
Her kes bayaqdan Aydanla tek qalmagim ucun uzumu salladigimi dushunurdu. Bilmirdiler ki icimde ne firtinalar qopur..
Aydanin atasininda icazesi ile cixib mashinla yola dushduk. Duzu hara gedeceyimizi men bele bilmirdim. Hele hey sururdum..
A : “ Kamil hara gedirik? Sheherin cixacagina catdiqe xeberin var?”
K : “ men bilmedim hara surum Aydan”
A : “ sene ne olub? Meni qorxuzursan artiq”
Mashini yolun kenarina surub saxladim. Artiq aciqlama vermeli idim Aydana.. hardan nece bashlayacagimi bilmirdim::
K : “ Aydan. Seni ne qeder sevdiyimi bilirsen. Sene gore dushunmeden canimi bele vererem inan mene. Bilirsen he?”
A : “ he bilirem. Inaniram. Bunlari niye deyirsen ki?”
K :” men sene yalan danishmaq istemirem. Sonra uzune baxa bilmeyecem. Men istemirem ki bunu ondan bundan eshidesen. Menden eshitmeyin daha yaxshidi. Amma bil ki men coc amma cox peshmanam. Ele peshmanam ki indi ol desen vallah olerrm”
A : “ bir deqiqe. Yavash yavash danish gorum. Ne yalan? Neyi ondan bundan eshitmeyim? Neye gore peshmansan ? Hecne basha dushmedim men”
Uzun suren tereddudlerimden sonra ozumu bir teher toparlayib Aydana bash verenleri taa bashdan sona qeder danishdim...

Tam bir yıl oldu bak bugün ayrılalı senle gülüm
Üzülmediğim bir gün olmadı
Simdi yine yapayalnızım
Kendi kendime diyorum
İsteseydi dönerdi çoktan
Aşk acısı başka birşey Akıl mantık erişmiyor
Gönül kabul razı görmüyor
En acısı da yarın birgün başka biriyle görürüm
En sonuncu yıkımım olur
Yaz sonbahar kış geliyor lapa lapa kar yağıyor
Sevdiğini insan özlüyor
Şimdi yanında olmalı,Sımsıkıca sarılmalı
Onun bir yolunu bulmalı
Hem canımda hem tenimde ,Öyle karıştın içimde
Bende sadece aşk değilsin
Gülüşlerinden anlamıştım
İlk görüşte işte dedim aşk dedikleri bu olmalı
O koskaca sandığım aşk şimdi bana öyle uzak
İki ayrı bir dünya gibi
İtiraf etmem gerekir
Derdi, hüznü, her şeyi; hayatım güzeldi seninle
Tek taraflı duygularım, bezdiriyor benliğimi
Rezilce sevmek benimkisi
Olmuyor, olmuyor
Bu ayrılık nasıl zor
Geçmiyor, geçmiyor
Bu ayrılık öyle zor

Mahnidada deyildiyi kimi O gunden tam tamina bir il kecdi.. dile asant gelir bir il. O bir ilde neler olmadi ki? Qisaca ozet kecsem .. Ishden cixdim, siqarete yeniden bashladim , ickiyede hemcinin. Bildiyiniz avara oldum. Ilqargil Orxangil.. hetda Metishgil bele menden uzaqlashdi. Hamisi Aydana elediyim haqsizliga gore .. haqsiz idiler mi? Esla. Haqli idiler. Aydan mi? Bir ildi ondan xeber ala bilmirem .. hardadi ? Ne edir ? Necedi? Zerre qeder xeberim yoxdu .. uzun ozet kecim indi?
O gune geri donush eleyim ... mashinda Aydana olanlari danishdiqdan sonra sakitliy hokm sururdu.. ne o bir soz deyirdi ne men.. qorxaraq yene soze men bashladim..
K : “ Aydan? Bir shey demeyeceysen?”
A : meni eve apar. Xaish edirem”
K : “ Aydan bagishla meni”
A : “ sus Kamil. Yeterince gozumden dushdun. Dahada kicilme. Apar meni eve xaish edirem “
K : “ olmaz. Aydan. Nolar bax qishqir vur soy dalash. Amma bele susma he. Bele eleme”
A : “ deymez sene gore.. apar meni eve Kamil”
Hecne demeden eve geri donduk. Dushunurdum Aydan hec kime bildirmeyecey amma eksi oldu.. qapidan giren kimi Aydan uzuyunu cixarib zala kecdi. Her kesin onunde uzuyunu stola qoyub titreyen sesi ile uzunu bizimkilere tutdu..
“ sizi nece cox isteyirem bilirsiniz. Bu gunden sonra qonaq olaraq eziz adam olaraq ne zaman isteseni gelib gede bilersiniz meni ailemi gormeye. Amma bir daha esla ve esla men sizin gelininiz statusunda olmayacam. Bu uzuyunuz. Geri qalan xoncalarida indi yigishdirib getirecem.
Ata Ana meni bagishlayin. Sizi peshman eledim. Sehv mendedi. Amma bu nishan burda pozuldu. Xaish edirem niyesini Kamilden sorushun” deyib oz otagina kecib qapini kilitledi..
her kes shok icinde suallarla dolu mene baxirdi. Yanliz Aydanin atasi Aydana qishqiraraq sessizliyi pozdu
.. “ bu ne terbiyesizliydi. Men olan yerde boyuyler olan yerde bu ne hereketdi Aydan. Cix o otaqdan. Tez bura gel”
K : “ dayi ona esebleshmeyin. Gunah mendedi”
..” ne olub ? Neynemisen ?”
Bu sefer atamda dile gelmishdi
...” Kamil cavab ver.ele sakit qizi bu hala getirecey ne elemisen sen?”
Bashimi ashagi salib sakit sesle sadece “ xeyanet” deye bildim.
Bu yashima qeder hec ushaq olanda bele Atamdan shidded gormeyen men bu gunu bu yashimda her kesin onunde Atamdan shille gormushdum. Artiq soz demeden evden ozumu gucle cole atdim..
Netice? O gun nishanimiz pozuldu. Bashda Senan olmaqla hec biri artiq meni Aydanla bir gormey istemediylerini deyib noqteni qoydular. Elbetde haqli idiler. Kim olsa eyni shey ederdi..
Atam Anam demey olar gunlerle uzume baxmirdilar. Ikiside “ ozun sevdin ozun aldin bes nie xeyanet eledin” deyib dururdular
Niye? Cavabini men bele bilmirem.. bildiyim tek shey peshman idim. Ozu oz evini yixdi deyimi tamda mene aid idi.. ozum oz elimle xoshbextliyimi iteleyib bedbextliyimi devet elemishdim..
Bir ay kecenden sonra Anam mene qarshi azdan coxdan yumshalsada Atam helede uzume baxmirdi. “ meni utandirdin gul kimi ailenin qabaginda” deyib barishmirdi..
ishden cixib demey olar gunlerde cayxanada yatirdim. Bir ay icinde ele gune dushmushdum ki en sonunda Atamda dayana bilmeyib meni bagishlamishdi. Bir gece yene heyetde oturub gozlerin dola dola Aydanin shekiline baxirdim ki Atam yanima geldi.. onunla sohbet elemey ucun o qeder darixmishdim ki
..” peshmansan elemi?”
K : “ coox”
.. “ sehvini qebul edirsen yani?”
K : “ elbete Ata”
...” bes o sehvini duzeltmey ucun ne edirsen?”
K : “ ne ede bilerem ki? Aydan omur boyu meni bagishlamaz bilirem”
..” yoxlamadan bile bilmersen”
K : “ Ata lap bagishlasada butun olanlardan sonra nece olar ki ? Ailelerde bele”
...” teki bagishlasin gerisi duzeler. Lazim olsa men gedib ailesine yalvararam. Olmadi qacirdarsan”
Atamin sozleri menim vicdan ezabimi dahada artirirdi. Kim deyir ki oglanlar aglamaz?? Agalayar. Ozde nece... o gun Atamin yaninda honkurerek aglayan biri olaraq deyirem bunu..
Atamin o nesiheti meni biraz agillandirmishdi. Ozumde cesaret toplayib Aydana zeng elemeye bashladim. Qeyd edim ki o gunden ona ne yazib ne yigmishdim. Gozlediyim kimi. Nomresi ishlemirdi artiq. Amma yenede ondan el cekmey kimi bir fikrim yox idi.
Seher tezden yola cixib utanaraqda olsa heyetlerine getmishdim. Meni ilk goren ele Senan olmushdu. Mene qarshi olan esebi gozlerinden aciq aydin oxunurdu. Amma geri durmaq kimi bir fikrim yox idi
S : “ sen hansi uzle gelmisen bura?”
K : “ Senan bilirem men en alcaq insanam bilirem. Amma nolar mene komek ele Aydanla danishmaliyam. Son defe xaish edirm”
S “ kecen defede bele deyirdin. Ne oldu? Sen duzelen deyilsen. Yeri cix get yoluna menim eseblerimi oynatma”
K : l Senan sene yalvariram. It kimi peshmanam inan mene. Nolar bir defe Aydani gorum. “
S : “ Aydan yoxdu. O gunden cixib getdi.yerinide bilmirik. Get axtar tap. Tapsan buyur barish”
Ele bilirdim meni uzaq tutmaq ucun yalan danishir. Amma biraz arashdirib oyrenenden sonra haqli oldugunu gordum. Hec kim Aydan xeberdar deyildi. Harda idi ne edirdi hec kim bilmirdi. Ne Ailesi ne qohumlari ne Orxanin yoldasi ne Ilqarin nisanlisi nede Metish. Izi tozu yox idi Aydanin. Hec kim bilmirdi ki harda ne edirdi...

Yazar: Mətiş M-zadə (real hekayə)
(səs: 0)
Şərhlər: 6
Baxılıb: 3 574
Geriyə
Hörmətli Qonaq, saytda şərhləri oxumaq, şərh yazmaq, xəbər göndərmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyiniz lazımdır.

İnformasiya

Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
Bölümlü Hekayələr

Müzakirələr

Bürclərlə BİZ

Xəbər lenti

Astrologiya

Qadın testləri