Gecikmiş bahar (31-ci bölüm)

Müəllif: Sweet Candy
Şərhlər: 0
Baxılıb: 2 766
Səs ver:
(səs: 0)
Bütün düşüncelerim alt üst olmuşdu . Fikirlerim qarmaqarışıq idi . Yazdığım bu aile dramının bir esrlik taleyindeki heyatlarda bir xoşbext adam görmedim . Biz oxucuyuq , belke sadece baş veren hadiseleri görürük . Amma bu heyatı yaşayan qehremanlarım artıq heyatın nebzini tutmuşdular . Onların da özlerine göre bir heyat düzenleri vardır . Her bir insan kimi sevinende sevinirler, kederlenende kederlenirler . Bezen oxucu reylerinden görürem . Yazırlar ki , o zaman Esmer Lal Manqını qebul edib otursaydı bütün bunlar olmazdı ve ya Ulduz her necedirse İbrahimi bele qebul etseydi bütün bunlar yaşanmazdı ve s. Beli bunlar sadece bizim düşüncelerimizdi . Bir de fikirleşek ki , Esmer Manqı kimi bir xestenin ömür boyu arvadı olaraq , amma aralarında heç bir er arvad münasibeti olmadan, ona ve ailesine köle olmağı ve s. sizce bu Esmere qarşı edaletsizlik olmazdımı? Bu bir qadının istismarı deyildimi ? Ve ya Ulduz ... İbrahim müharibe adıyla gedib amma eslinde heç müharibede olmadan 7 - 8 il itkin kimi ortaluqda dolaşıb , işleyib, heyatını yaşayıb . Her kes onu öldü ve ya esir düşmüş sanmışken Ulduz bir ömür boyu onun yasınımı saxlayacaqdı , ve ya onu gözleyecekdimi ? Düzdür Ulduz ikinci heyatını seçmekde yanlış seçim etdi . Amma Balaqardaşla aralarındakı böyük mehebbet onların bu sehvlerini ört basdır edirdi . Ulduz Balaqardaşı nece var ele qebul etmişdi .
Yaxşı deyek ki, Ulduzun bu qerarı qedul edilmezdi . Bes İbrahim ? Axı İbrahim meydana cıxandan sonra Ulduz ona 5 uşaq doğurmuşdu . Bes İbrahim beş uşağına niye sahib çıxmırdı ?
Reylerden görürem ki , o vaxtın mental düşünceleri hele de 21- ci esirde davam edir . Her bir aile bedbexliyinin başında qadınları görenler az deyil .
Neyse . Gözünüzü yolda qoydum deyesen . Metlebden uzaqlaşdım . Sizi çox gözletmeden romanıma qaldığım yerden davam edirem ...

Artıq qış tetili başlayacaqdı . Bahar gilin evlerinde boyük bir hazırlıq işleri gedirdi . Axı Bahar Genceye gedenden evlerine ilk defeydi gelirdi . Sevil xanım Baharın hesretine dayana bilmeyib bir neçe defe onu görmek üçün Genceye gelmişdi . Her defeki gelişinde üreyindeki nigarançılıqla geri dönerdi . Baharın Meleykeyle görüşmesini istemirdi . Cemiyyetde Meleyke kimi qadınlar xoş qarşılanmırdı . Onun kimi qadınlar cemiyetin en seviyyesiz insanları idi . Ömrünün bu yaşında bextine taleyine Allah bu qızı vermişdirse , Allahın verdiyi her şeye şükür edib ona sahib cıxmağı özüne borc bilirdi .
Her Genceden gelende Sevilin nigaran qalışını qören Mahmud müellim niqarançılığının sebebini Sevilden soruşsa da Sevil ona bu barede bir şey demirdi . Erini de özü kimi nigaran qoymaq istemirdi .
Mahmud müellim Baharın teyyareyle Bakıya gelmesi üçün biletini almışdı . Mahmud ve Sevil hesretle qızlarının yolunu gözleyirdi .

Araz gece yola cıxacaqdı . Hazırlaşıb eşyalarını topladı . Son deqiqelerini Beşirle kecirmek üçün xestexanaya geldi . Palataya girende İbrahimi Beşirin başı üzerinde gördü . İbrahim onun yaralı olmasına baxmayaraq böğazından tutub onu boğurdu . Onları bele gören Araz tez qacıb Beşiri İbrahimin elinden almağa çalışdı . Beşirin yaralarının qaysaqlamış derisi ibrahimin ellerine yapışmışdı . Beşir zar - zar zarıyırdı . Ne dediyi belli deyildi . Yaralarından sulu qan axırdı , qanı da qurumuşu .
Araz İbrahimi sakitleşdirib onu tuvalete apardı . Ellerini yuyub üzüne su vurdu . Qoluna qirib heyete cixaranda növbetçi hekimin otağına girib hekimi Beşirin otağına yolladı .
Xestexananın bagı sakitlik idi . Havadakı ayaz adamı kesirdise de İbrahimin esebden qızarmış yanaqlarından , gicgahlarından hele de ter damlayırdı .
- Sakit ol ! Nolub sene ? Nedir bu veziyyetin ?
İbrahim qızmış ner kimi fınxıra fınxıra qalmışdı . Dili söz tutub danışa bilmirdi . Halı yaxşı deyildi . Dili ağzında esirdi . Sözü söze calayıb danışa bilmirdi . Onu sakitleşdire bilmeyeceyini görüb yaxınlıqdakı oturacaqların birinde oturtdu :
- Sen burda otur . Men bu deqiqe ...
Deyib içeri qaçdı .Tibb bacısına yaxınlaşıb kömek istedi .
Araz ve tibb bacıları gelende İbrahim yere yıxılmışdı . Onu götürüb palataya yerleşdirdiler . Şekeri yükselmişdi . Veziyyeti yaxşı deyildi .
Araz ne baş verdiyini bilmirdi . Hemişe Beşire haqq qazandıran İbrahimi bele hövseleden çıxardan ne idi , onu da bilmirdi . İki palata arasında qalmışdı . Gah Beşirin yanına , gah da İbrahimin yanına qaçırdı . Hekimler ikisinin de üstünde çiddi çalışırdılar . Beşirin otagındaki inilri sesi , İbrahimin otağındakı sessizlik beynini uğuldadırdı . Vaxt da yox idi . Zaman daraldıqca özü de sebirden çıxırdı . Burdan Genceye 3 saatlıq yol var idi . Teyyereye çata bilmeyecekdi . Vicdanı el vermirdi ,onları bele qoyub gede bilmirdi .
Taksıye oturub bir başa şeherin kiçik aeroportuna geldi . Bu aeroport evveller çalışsa da indi veziyyetle elaqeder müveqqeti dayandırılmışdı . İçeri kecibaeroportun mesul şexslerinden birine yaxınlaşdı . Veziyyeti onlara başa salıb , üçüş vaxtını texire salmaq istediyini dedi . Lazımı tedbirler görüldü
... Artıq iki saat sonra teyyare havaya qalxacaqdı . Bu cür veziyyetde ancaq uçuşu başqa zamana keçirmek mümkün idi . Seyaheti 10 gün sonra baş tutacaqdı
Bextinden taleyinden gileylene gileylene şehere döndü :
- Deyesen men de ailemi taleyini yaşayacam . Onlar da yerlerinden yurdlarından ayrı düşüb qürbetde yaşayıb dünyalarını deyişdiler . Men de deyesen buralarda ölüb qalacam . Axı ne işim vardı buralarda . Axxx ağılsız başım ...
Azerbaycanda veziyyet gergin idi . Her deqiqe serhedlerin bağlanma ehtimalı var idi . Bu da Arazı qorxuzurdu . Sovetlerin terkibinden yenice ayrılmış ölke hele de rusun tesirinden cıxa bilmemişdi . Qarabağda veziyyet getdikce pisleşir ,kiçik münaqişeler artıq böyük savaşlara yol almışdı . Bakı , Lenkeran , Sumqayıt ve Gencede Azerbaycanı parçalamağa çalışan qüvveler herekete keçmişdiler . Ölke vetendaş müharibesinin astanasındaydı . Bir terefden de Xankendindeki nümayüişler yeni elde edilmiş azadlığın keyfini yaşamadan süqutunun göstericisi idi .
Bütün bunlar Arazı düşündürür ve veziyyet qarışmadan burdan cıxıb getmesini isteyirdi .
Beynalxalq rabite şöbesine gelib ailesiyle danışdı . Veziyyeti Silaya başa salıb 10 gün burda daha qalacağını başa saldı . Onsuzda neçe vaxdır Arazdan ayrı qalan Sila ve üşaqları bir an önce Arazın geri dönmesini isteyirdiler .
Xestexanaya girende ilk eşitdiyi xeberden sarsıldı . İbrahimin beynine qan sızmışdı . Onu reanimatsiya şöbesine yerleşdırmişdiler .
Beşirin yanına geldi . Qollarının damarlarına sistem qoşulsa da canının ağrılarına dayana bilmeyib hele de zarıyırdı . Arazı qapıda görüb elini yelleyerek onu yanına çağırdı . Araz yaxınlaşıb qulağını ona yaxınlaşdırdı . Beşir xırıltılı eyni zamanda yazıq sesiyle zarıdı .
- Niye qoymadın meni öldürsün ? Daha döze bilmirem bu ağrılara . Men ona her şeyi etiraf etdim . Hem de şişirde şişirde etdim ki qoy meni öldürsün .
- Neyi etiraf etdin ki ? Onsuz da o her şeyi bilirdi .
- Yox çox şey bilmirdi . O hele de ele bilirdi ki, men yaxşı adamam. Men pisem pis - ağlamsınıb zarıdı . Men oğraşam , men alcağam , o qeder murdaram ki , Allahda meni dergahına qebul etmir .
- Bilmediyim bir şeymi var ? Başqa günahın nedir danış belke Allah günahlarını bağışlaya .
- Çetin ...
- De , de ...
Araz diktafonu çibinden alıb onıun yastığının yanında yerleşdirdi .
- Ulduzu Manafa men vermişdim . Manafı Ulduzun evine men getirmişdim . Ulduz Hamamda özünden kecende de men içerideki kişilerle kömekleşib içeri otağa apardıq . Bilmirdim ki, onu zorlayacaqlar . Men ele bilirdim ki , sadece onunla danışıb , İbrahimin yerini öyrenib gedecekler . Gözümün qabağında Ulduzu dörd kişi zorladı . Heç ne eliye bilmedim . Onnan qabaq da mektebe getmişdik . İçlerinden bir cavan uşağı Meleykenin dalıyca gönderdiler . Mektebin idman zalında yazıq qızın başına oyun açdı , hemin gede . Körpenin her cür şekillerini çekmişdiler . İbrahime göstermek üçün . Hec İbrahimi de tapa bilmediler . Sora İbrahimin yaralandığını eşitdim . Ele bildim Manafın adamları eliyib . Sonra sağalandan sora İbrahim dedi ki , Ulduz onu öldürmek isteyirmiş ...
Araz Manafın kim oldupunu bilmirdi . Adını da ilk defe eşidirdi . Bu ailenin sirlerini açıqlamaq üçün gelmişdi , bu aileni bir yere toplamaq üçün gelmişdi . Amma görürdü ki , bu sirr deryasına girdikce , daha derinlere gedir, bu derya iz buraxmaz , çıxılmaz bir nehir idi . Biraz da gecikse özünün bu deryada itirecekdi . Odur ki , daha derinlere getmedi .
- Sora bir defe Mikayılnan , İsmayılnan davamız düşmüşdü . İbrahim Meleykeyle Habili almağa getmişdi .Uşaqları İbrahime vermediler . Orda Mikayıl ağzından bir söz qaçırtdı . Mene dedi ki , " bele oğraşsan da .baçının gelinine kele getirdib bic doyurtmusan . Baştutan ..." ibrahim olanları bilmirdi . Söhbet neden getdiyini mennen soruşanda men de ona dedim ki , " fikir verme , yandığından ele deyir " . Amma İbrahim hemişe bu mövzuya qayıdırdı . Mikayılın niye ele dediyini hemişe mennen soruşurdu .
- Sen de heç zaman etdiklerini etiraf etmirdin ...
- Ede bilmezdim . Bu dünyada İbrahimden başqa heç kimim yox idi . Onu da itirmek istemirdim . Eksine , ibrahimi onlardan qoparmaq üçün, arvadının Moskvada pavliyonda q...lik elediyini deyirdim . Qızının haqqında şayeler buraxırdım , oğlu haqqında pis şeyler deyirdim . Guya mafiyaya qoşulub , narkamandır . Ağzı mafiyadan yanan İbrahim bir de bu palçığa batmaq istemirdi . Odur ki, bir de onları itirib axtarmadı . Onlara nifret edirdi .
Arazin içinde artıq Beşire qarşı nifret vulkanı partlamışdı . Onu bu Vulkan lavasına salıb öz elleri ile yandırmaq isteyirdi .
Elinde tutduğu diktafonu söndürüb :
- Senden nifret edirem , senin kimi bir murdarın qanını daşıdığım için özümü de murdar sayıram . Allah sene lenet etsin , Allah belanı versin ...
Sözü ağzında yarımcıq qaldı . İçeri giren tibb bacısı onu baş hekimin otağına çağırdı . İbrahim dünyasını deyişmişdi ...
İcra hakimiyyetinin serencamı ile şeher mescidiinde İbrahimin cenaze işlerine başlandı . Qara xeber tez yayılar deyirler . İbrahimin ölüm xeberi Ulduzun qardaşlarına da çatmışdı . İbrahimin emisi qızlarıile beraber ulduzun qardaşları da toplanıb cenazeye geldiler . Onların arasında Habil de vardı . Elimi tedbir üçün vetene gelen Habile atasının meyidini görmek nesib olmuşdu . Araz ilk defe onlarla orda tanış oldu . Habilin xaricde ve ölkedeki şöhretini eşidib üreyi qürurla döyündü . Şükür edirdi ki , bu sınıq salxaq , qem ve sitem dolı taleyin bir sevinc xeberini de eşitdi . Bayaqdan bu aileni araşdırmaqdan vaz keçdiyini düşünen Araz Habili gördükden sonra fikirini deyişmişdi . İnanırdı ki, Habil kimi o biri dayısı uşaqları da mütleq özlerine göre heyatın nebzlerini tutublar .
Meleyke atasının yasına gelmemişdi . Bütün bu yaşadıqlarından heyatının şanssızlığını atasının sehvlerinde görürdü . Ve ona hele 7 ci sinifde tecavuz olunan günden nifret edirdi .
Atasına ne qeder qırıq ve hirsli olsa da yene de İbrahimin cenaze ve ehsan xerçlerini Habil boynuna götürmüşdü . Bunu özüne vezife bilirdi . Amma ne tabutuna girmedi , ne de gözüne torpaq atmadı . Halallıq da vermedi . Sessis sessiz ağlayırdı .
İbrahimin ölümünün üçünçü günü , el ayaq çekilenden sonra Habille mağarda oturub iki dayı , bibi uşaqları olanlardan kecenlerde danışıb söhbet etdiler . Ulduz haqqında bilmedikleri şeyleri Habilden öyrendi . Habil İbrahimle beraber Ulduza da nihret edirdi . Bacı qardaşlarından ayrı düşmeklerini ve gele de onlardan xeber tuta bilmemelerinin sebebini Ulduzda görürdü . Araz çibindeki diktofona el atıb Beşirin dediklerini Habile oxutmaq isteyirdise de bunun yeri deyildi ." Hele yaraları tezedir . Her şeyin bir zamanı var telesme , Araz " - deye özünü gücle saxlayırdı .
Mağarın ortasında qurulmuş qaz peçinin etrafında oturub qızınaraq söhbet edirdiler . Araz hele evine getmeden geri dönüşünü düşünürdü . Dayısının uşaqlarını bir yere toplamaq üçün . Ağlından kecenleri gizletmeden Habile de dedi :
- Hec bacı- qardaşlarınla görüşmek istemirsen ?
- Hardan tapacam ki onları ?
- İstersek taparıq .
- Senin bildiyin Rusiya bizim bu Azerbaycanımız boyda deyil ee... 1099 böyük şeheri , 145 milyon ehalisi var . Burda adam axtarmaq iyne axtarmaq kimi bir şeydi .
- İstersek taparıq.
- Bilmirem men bu barede hec düşünmedim . Fikirleşmeliyem .
Qefil xeber yas mağarına bomba kimi düşdü . Nehayyet Beşir de öldü. Yas yasa qarışmışdı . İbrahimin yas mağarımda Beşirin ehsanı verildi .
Cenazede Habilin kecirdiyi hisleri bu defe Araz yaşayırdı.
Beşirün defninden sonra yasa gelenler dağılışıb getdi . Araz burda tek - yalqız qaldığını anlayıb köcünü evine cekmek isteyirdi . Gedib dönmek ve ya dönmemek arasında qerarsız qalmışdı . Bir an önce başladığı bu araşdırma İşini burda buraxıb ayaq tutduqca qaçmaq isteyirdi . Bir terefden veziyyetin gerginliyi , bir terefden serhedlerin bağlanacağı qorxusu onun bütün iradesini elinden almışdı . Getmek isteyirdi .
Artıq vaxtı gelib catmışdı . Avtobusla Genceye, teyyareyle Genceden Bakıya, ve ordan da sabah gece saatlarında Ankaraya uçaçaqdı .
Onu uğurlayacaq , yola salacaq heç kimsesi yox idi . Çox qeribsemişdi . Cox isteyirdi ki, bu qürbetde onu kimse yola salsın . Kimse arxasınca su atsın . Yuxudan qalxıb hazırlaşdı . Çay çöreyini yeyib çamadanın eline aldı . Küçeye çıxıb yaxınlaşmaqda olan taksiye elin qaldırdı .
- Sür Qarağacı qebirsanlığına !
Hele torpağı qurumamamıış iki mezar arasında oturmuşdu Araz :
- Men sizi tanımaq , sizi bir yere yığmaq üçün geldim . Eşitdiklerim menim qurduğum xeyallarımı yıxdı . Bu gün men buraları hemişelik terk edirem . Ve bir daha buralara gelmeyecem . Fikirim , xeyallarım qarışıb , size ne deyim sizinle nece vedalaşım bilmirem . Ordan bura ümüdle geldim . Amma nisgille gedirem .
Cibinden bükülü bir şey çıxartdı . Açdı . Bir ovuc torpaq idi . Elini atasının mezarının üstüne qoydu . Yaş torpağından xışmaladı .yumutuğunu düyüb mezarın üstünü yumuruqladı Cibinden çıxartdığı torpağı Baş daşını evez eden kubike teref uzadıb:
- Bilirsen bu nedir ? - dedi . Çenesi esdi , dodaqları büzüldü . Gözlerinde mirvarı kimi yaşlar parladı . Sesi titredi .
- Anamın ... qerib anamın torpağıdır . Sene getirdim onu .
Burnun cekib davam etdi .
- Bilirsen niye getirdim bu bir ovuc torpagı ? Abnamın eliyle sene işgence vermek üçün . Qüsuruma baxma ...- udqundu bileyiyle gözun sıxıb , hönkürdü
- Qüsura baxma meni seni bağışlaya bilmirem ata !!! - ilk defetdi ki ona "ata" deye müraciet edirdi - Heç vaxt da bağışlamayacam , senin sağlığında cox özümle , vicdanımla mübarize apardım bağışlamaq üçün . Ama bacarmadım . O qeder eziyyetini görüb bir defe de olsun sene dua etmedim . Bu gün de etmeyecem . Sene ceza vermeye geldim ata . Bax bu anamın torpağını üstüne sepecem . Bununla da anamın illerle üreyinde gezdirdiyi yanğısını üstüne tökecem . Qoy anamın ruhu şad olsun . Qoy özü o dünyada yaxandan yapışsın - Deyib torpağı zerble baş daşına vurdu .
- Bu anamın...tfuu - baş daşına tupurdu :
- Bu da menim cezam . Haqqımı da sene halal etmirem , etmiyecem de ...
Ayağa durdu . Nifretle Beşirin mezarına baxdı , gözünün yaşını silib yanındakı mezara boylandı :
- Haqqını helal et dayı , elinden çörek kesdim , çayından içdim . Ordan bura gelende anamın mezarı meni yola saldı ,indi gedirem sen meni yola salırsan ! Men seni dayım olaraq qebul etdim , amma bu murdarı esla qebul etmeyecem . Allah senin mekanını cennet etsin ...
Ağır , ağır addımlarla qebirlern arasındakı torpaq yolda dayanmış taksiye yaxınlaşdı . Taksiye minib yola cıxdı . Qebrlerin arasında tini burulanda dönüb geldiyi yere baxdı . Mezarın üstünde qara qeymiş , başına tül örtü örtmüş bir qadın dayanmışdı . Geri dönmek istedi , ama geç idi , telesirdi ...
Bu qadın Meleyke idi ...

Meleyke Habili hazırlayıb geyineceklerin ütüleyib, eşyaların topladı topladı . Habil yola çıxacaqdı .
- Al açar sende qalsın . Men sen gedene qeder dönerem .
- Hara gedirsen ki ?
- Bir iş yoldaşımın atası ölüb . Gedib , deyib gelecem . Ele sabahın bu korunda ?
- Hee, taksiyle gedib , taksiyle dönecem . Yas Qarabağdadır .
- Belke men de gelim ?
- Yox qadan alım . Sen yol gedeceksen biraz dincel - deyerek Meleyke yola çıxdı . Mezarlığa gelende atasının mezarında yad adamı görüb qebirlerin arasında gizlenerek kenardan hemin adama tamaşa edirdi . Adamı tanımasa da mezar üstündeki etdikleri hereketler ona maraqlı gelirdi .
- Göresen bu kişi kimdi ? - fikieleşe fikirleşe qalmışdı . Ne qeder diqqet edirdise de tanıya bilmirdi . Yaxınlaşmaq istemirdi . Çünkü buraya gelmeyini kimse bilsin istemirdi . Hetta Habil bele onun buraya gelmesini bilmirdi . Atasına son borcunu vermeye gelmişdi . Cenazesine gelib onunla vedalaşmamışdı . Bilirdi ki , içindeki nifreti camaatın içinde töke bilmeyecek . Odur ki , bu günü , tekliyi secdi .
Telesirdi . Bu yad adam kim idise getmekde bilmirdi .Adam biraz da lengiseydi Meleyke atasıyla vedalaşmadan gedecekdi . Yaxşı ki , Araz tez getdi .

Aeroportda teyyarenin uçuşa hazır olması barede anons verildi . Sernişinler teyarede yerlerini almağa başladılar .
- Pardon , xanım qız kece bileremmi ?
Oturduğu yerde yerini hazırlayan Bahar başını qaldırdı .
- Haa buyurun , buyurun !
- Teşekkür edirem ! - deyib Araz pencere terefdeki oturacağa keçdi . Bahar üzü nurlu bu yaşlı adamla bir yere düşmesinden özünü narahat hiss etdi . Teyareye ilk defeydi minirdi . Hemişe teyyareni kinolardakı kimi tessevvür edirdi . Onunla berabar yolçulug eden genc oğlan olacaqdı . Heyf.
Bütün xeyalları alt üst olmuşdu . Çantasından " Yad qızı " kitabını çıxarıb yalandan vereqlemeye başladı . Ele bu vaxt yanına bir orta yaşlı bir qadın geldi . Orta yaşlı ama modem bir qadın idi . Etrinin qoxusu salonu başına götürmüşdü .
- Tuhh menim şansıma ! - dilinin altında mızıldandı . Keyfine emelli başlı soğan doğranmışdı . Erköyün qız üreyinde atasın asıb kesirdi .
- EŞi bir adam bilet alanda bir soruşmazmı ki , ay balam bu qızın yanında oturanlar kimdir ? Belke xestedi ? Belke anormaldı ...
- Orhan Kemal ...
- Beli ?
- Efendim Orhan Kemal tanınmış türk yazarı , çok sevdiyim bir yazar .
- Siz türksüz ?
- Hayır Azerbaycanlı .
- Hmm...
- Baka bileremmi kitabınıza - yarı turk- yarı azerbaycansa Baharı danışdırdı .
" Off bir bu qalmışdı . Başımı kitabımla qarışdıracaqdım bu qoca da onu menden alır offf allahım offf bu ne gün idi bele " - üreyinde deyinerek kitabı könülsüz Araza uzatdı .
- Teşekkür edirem . Çox maraqlı kitabdır . Bilmirem sizin dilde oxuya bileremmi ya yox .
- Axı dediz ki Azerbaycanlısız .
- Beli . Amma Turkiyede yaşayıram . Kiril elifbasın çox az bilirem . Yanı elinizde ancaq yazarın adını oxuya bildim . Rus harfleri beni çaşdırır .
- Baxın bura . Y - a- d q - ı -z- ı yazılmış - Bahar barmağını yazının üstüne qoyub herifleyerek Araza gösterdi . Yanındakı qadın gözünü qıyıb eyneyinin altından onları seyr edirdi .
- Qardaş , siz haralısız ? Deye qadın çaşqınlıqla Arazdan soruşdu .
- Cenubi Azerbaycannan .
- Hee deyirem axı , bizimkiler kimi danışmırsız...
Stüardessanin xoş melahetli sesi onların söhbetlerini kesdi .
- Pardonn ! - deye bir oğlan yolcuları kontrol eden teyare işçisinden keçmesi üçü yanından keçib arxa oturacaqda yer aldı ,
- AA... Habil - deye Bahar sevincek ve heyecanla pıçıldadı . Üreyi çırpınırdı . Araz yanındakı qızın heyecanını hiss etdi ve qızın elinden tutdu ...

Yene heyecan meni basmışdı . Nedense Habille Baharın üz üze gelmesini istemirdim . Ama tesadüf onları bu defe de görüşdürürdü ...

Yazar: Feride Acarakçay (real hekayə)
(səs: 0)
Şərhlər: 0
Baxılıb: 2 766
Geriyə
Hörmətli Qonaq, saytda şərhləri oxumaq, şərh yazmaq, xəbər göndərmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyiniz lazımdır.

İnformasiya

Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
Bölümlü Hekayələr

Müzakirələr

Bürclərlə BİZ

Xəbər lenti

Astrologiya

Qadın testləri