Gecikmiş bahar (34-cü bölüm)

Müəllif: Sweet Candy
Şərhlər: 0
Baxılıb: 2 719
Səs ver:
(səs: 0)
Deyirem belke Baharın hekayesini yekunlaşdıraq . İsteyirem, ama Baharın mene yazdığı mesajlardan bunun mümkün olmadığını hiss edirdim . Bayaqdan bir esirlik ailenin heyatını , meişet qayğılarını yazıb oxuculara çatdırmışken , indi romanımın esas qehremanı Baharı yazmasam haqsızlıq olacaqdı . Yazdıqlarından görürem , yazıq qızın yaşadıqları , o qeder qarışıq olmuş ki, saf duyğuları , arzuları , qurduğu xeyalları o qeder daşlara çırpılmış ki ... söz tapmıram dilime getirşm . Onun yaşadıqlarını dilime getirmeye , sizlere başa salmağa bilmirem nece başa salım, onu teselli etmeye söz bele tapa bilmirem ...

... Artıq dersler başlamaq üzereydi . Sevil xanım Baharın çamadanın çoxdan hazırlamışdı . Karton qutularda qızı üçün mürebbeler , tutmalar kampotlar qoymuşdu . Baharın en cox sevdiyi xengel ve düşbere de hazırlayıb qurutmuşdu .
- Ay ana , xengeli saxlamaq olar , otaqda soyuducu da yoxdur düşbereni harda saxlayacam qalıb xarab olacaq .
- Ne var burda ? Geden kimi bişirin qızlarla yeyin !
Sabah avtobusuyla yola çıxacaqdılar . Qardaşı Valeh onu aparıb Genceye qoyacaq , axşamı da qatarla Bakıya dönecekdi .
Yuyulmuş paltarları ipden yığıb , öz paltarlarını seçerek qatlayıb çamadanına yığdı . Ütülenesi paltarları ayırıb salona kecdi . Böyük bir qetfeni qatlayıb masanın üstüne serdi . Ütünü cereyana qoşub televizoru açıb ütü masasının arxasına keçdi . O zaman populuyar olan " Karvan "qrupunun ifasında "Qara gözler" mahnısı oxuyurdu . Mahnını ilk defe eşidirdi . Estrada musiqısını seven Baharın yaman üreyine yatmışdı bu mahnı . Bir gözü televizorda , bir gözü ütüde iş gore göre mahnının ritmiyle hereketde idi . Klipde baş veren hadiselere uyğun Habilnen rastlaşmaqları , keçirdiyi günler xeyalına gelirdi . Mahnının neqaretinde sanki Habilin qara gözlerine baxırmış kimi , ona oxuyurmuş kimi zümzüme edirdi .

Qara gözler üreyimi üzer ,
Qara gözler meni izler .
Qara gözler, könlümü yandırar
Qara gözler , qara gözler

Mahnı o qeder ureyine yatmışdı ki , özünden aslı olmayaraq oynayırdı da .
Anasının sesine diksindi .
- Ay qızım bir o televizorun sesini al, görek ne deyirler eşitmirem !
- Ey ana ...
- Al , sesin al ! Telefonla danışıram . He, alo ? Beli ... beli , beli doğrudur ... Bahar ? He evdedir ... kim idi ki ... Meleyke ? - anasının üz ifadesi deyişdiyini gördü . Belli ki , qızının Meleykeyle danışmasını istemirdi . Özünü eşitmemezliye qoydu :
- Aloo , alo ... Sesiniz qırıq qırıq gelir , eşitmirem .
- Ver ana , ver !
- Sesiniz gelmir .
- Ver , ver ! - Bahar anasından desteyi almaq istedi . Sevil xanım ise desteyi ona vermek istemirdi . Bir telefondan iki el yapışmışdı . Ana qız destek ellerinde elbeyaxa olmuşdular .
- Ver ana ! Ver mene !
- Sen o qadınla danışmayacaqsan !
- Danışacam !
Sevil qızına güc gele bilmeyib desteyi buraxdı .
- Al sox gözüne !
- Alo , Melişş , menem Bahar ...
Telefon söndürülmüşdü .Telefondan Meleykenin yerine kesik kesik "zumer" sesi gelirdi .
- Ay ana , gördün ?
- Neyi gördüm ? Men seni o q....le danışmağına qadağa qoymuşam .
- Ana , camaatın haqqında ağlına geleni danışma .
- Men danışmıram , camaat danışır . Xalxın ailesine , evine göz qoyub , sence bu normaldı ? Hansı yaxşı qız bele eder ? Yaxşı qız olsaydı adam balası kimi ere gederdi , normal bir ailenin oğlu elçi düşerdi , aike uşağa qarışardı , camaatın erine tamah salmazdı . Boynun yere soxum ele qızın .
- Ay ana , bilmediyin şeyler var . Eliyar Meleykeni sevir ...
- P.. yeyir . Meleykeni sevirmiş ! Qelet eliyir başın da daşın yekesine vurur . Evli kişi arvadından başqasını sevmez . İki üç uşağı ortalıqda qoymaz . Bele q... lerdi camaatın evini yıxan . On dene oğlum ola şil - şiket ola , onlara gelmeye qız tapılmaya ne bele qız alaram , nede belesine qız vererem ...
Telefonun sesi onların sesini kesdi . Bahar celd terpenib telefonu eline aldı .
- Alo Meleyke ? - telefonun o başından rabiteçi qızın sesi geldi :
- Salam , Almaniyadan zenginiz var . Xettde gözleyin , sizi xaricle bağlayıram
- Almaniya ? Qorxa qorxa anasına baxdı . Heyecanlandı , quş üreyi kimi üreyi çırpındı . Anası başın yelleyib ne baş verdiyini sorusurdu . Bahar şehadet barmağını dodağına qoyub ona susmasını işaret etdi .
- Alo , xanım xetdesiniz ? Bağlayıram .
- Buyurun , buyurun gözleyirem !
Telefoncu qız iki xetti bağladıqdan sonra telefonun o başındakı adama bağlantı qurulduğunu söyledi .
- Alo - tanış ses qulaqlarını deldi , gözleri süzüldü , yanaqları qızardı , telefonu möhkem möhkem qulağına sıxıb ses geden yeri ovucu ile möhkem möhkem sıxdı . Üzünü divara çevirib sanki tekefondan Habili anasından gizledirdi . Telefonun o başından ise dayanmadan " alo , alo eşidirsiz ? Alo cavab verin ! " ses gelirdi ...Bahar ise susmuşdu . Bilmirdi heyecandanmı susmuşdu , yoxsa anasının qorxusundanmı ...

Genceye gelen kimi ilk işi Meleykeyle görüşmek idi . Ama qardaşı axşama qeder onunla olacaqdı . Bu görüş mümkün deyildi . Camaat qızlarını oğlanlardan qoruyurdu , Baharın ailesi ise onu Meleykeden qoruyurdu . Gelince de anası , atası onunla görüşmemeyi ona möhkem möhkem tapşırmışdı . Avtovağzalda Baharı yola salanların içinde Sevda atası ve İlkin de vardı . Sevda da Genceye gedecekdi . Amma o axlam qatarı ile çıxacaqdı . İndi Müzeffer onları da götürüb avtovağzala , Baharı yola salmağa gelmişdiler . Mahmud ve Sevil gözlenilmez bu haldan memmun görkem alaraq , gizlince bir birlerine baxaraq qımışırdılar . Bahar Sevdayla fürset tapıb yaxınlıqdakı köşke getdiler . Bahar yolda yemeye bir şeyler alıb geri döndüyünde Sevda yanında yox idi . Bahar etrafa baxa baxa avtobusların arasında devike devike qalmışdı . Kimse qolundan tutub yavındakı avtobusun arxasına çekib beline sarıldı . Heyecanla ona sarılan adama baxdı İlkin idi .
- Eeyy neynirsen ? Delisen ? Burax ...
- Sakit ol , nolub ?
- Canına azar olub , gözüne de derd. Sene bu ixtiyarı kim verib , utanmaZ burax meni , gicin biri gic ...
Bahar elini boş qoyub ilkinin üzüne bir şille ilişdirdi . Buna baxmayaraq İlkin eyilib onun üzünden öpdü . İlkin onu öperken Valehle Mahmud onları avtobusların arasından gördü . Valeh coşsa da atası onun qoluna girib onu kenara cekdi .
- Oğlum, lazım deyil , camaatın içinde ayıbdır . Görünür bacın izin verib ki , ele şey yaşanır . Bu mövzunu dalaşaraq yox , danışaraq hell etmek lazımdır . Üstünü vurma ...
Bahar onların yanına gelende Valeh ona da , İlkine de qanlı qanlı baxırdı . Ne baş verdiyini anlamayan Bahar heçne olmamış kimi atasına sarıldı . Ele bu vaxt Sevda da gelib cıxdı . Qucaqlaşıb öpüşende Sevda onun qulağına pıçıldadı :
-Sene de fürset lazım imiş qardaşımla görüşmeye - güldü
-Ne deyirsen sen ? Başın xarabdı ?
- Az day yaxşı da , kor döyülük ha , gözümüz görür , her halda yaşayırıqsa hissiyyatımız da var. Heyecanınızı da başa düşürük . Qardaşım üçün ölürsen ee ...
Bahar incik incik Sevdanın üzüne baxdı .
- Cehennem ol, cehenneminin dalıyca , gic gic danışma ...

Gece saat onda Valehi demir yol vağzalından yola salıb , bir başa Meleykegile geldi . Bayaqdan axşamın ne qeder tez düşmesini isteyirdi ... binanın önünde Eliyarın maşının görünce ehvalı qarışdı . Geldiyine peşiman oldu . Özü özünü qınadı .
- Camaat senin keyfini gözleyecekdi ?ne xeberi vardı ki, senin geleceyinden ? Gecenin bu vaxtı camaatı ne narahat edirsen camaatın qonağı var .
Kor peşiman yataqxanaya qayıtdı .O günden bir müddet idi ki , Meleykeyle görüşmeye fürseti olmurdu . Dersler başlamışdı artıq . Sevda da gelib çıxmışdı . Baharı heç gözünden qoymurdu . Her yerde deqiqe başı ailelerin qardaşlarını terifleyir , anası ile atasının böyük mehebbetinden danışırdı .
- Deyirem , o vaxtın kişilerinde sebr deyilen şey varmış ee . Papam o qeder ayrılıqdan sonra Ruset kimi yerde ağlını başını azdırmayıb , yene gelib mamanı tapıb ee .Vallah indikilere bir fürset lazımdır arvad boşamağa . Bizim nesilde ne nişan qayıtmaz , ne de arvad boşamazlar. Hele bir qohumumuz varee, qulaqlardan uzaq- Sevda qulağın çekdi - cavan oğlu öldü . Gelinini balaca oğluna aldı , gelin de oğlandan beş ya böyük haa . Yanı bizim nesilde arvad buraxmaq , arvad boşamaq , nişan qaytarmaq söhbeti yoxdu . Hee , ne deyirdim ee ? Yanı deyirem ki menim qardaşlarım da bu saf sevginin behresidirler . Onlar da sevende ele papaynan mama kimi sevecekler . Deli divane .
Bahar Müzefferle Xuramanın sevgi mecaraların eşitdikce içi ferahlanırdı . Onlara sözün eşil menası da qibte aparırdı. Çox isteyirdi ki , onun da sevdiyi oğlan , gelecek heyat yoldaşı ile bir birlerine belece sadiq olsunlar . Birbirlerini sevsinler , her cetinliyi sebirle , iradeyle aşsınlar .
Gündelik heyat davam edirdi . Derse , aradan dersden refiqeleri ile şehere çıxırdılar .Tetil günleri toplanıb yaxınlıqdakı istirahet yerlerine gedirdiler . Genceye ilk gelişlerinde Göygöle , Hacıkende getmişdiler . Buraların qış menzeresi bir başqa olurdu . Beyaz yorğana bürünmüş dağların qoynundakı göller mavi örtüyü xarırladırdı . Bol bol resmler çekdirir , genclik illerinden xatireler saxlayırdı . Bu defeki istirahetlefi Şekide olacaqdı, Xan sarayında .
Qrup oğlanları aftobus sifariş etmişdiler . Hemişeki kimi sözleşib , uşaqlarla ve müellimleri ile unversitetin qabağında görüşecekdiler . Bahar da erken qalxıb hazırlaşdı . Atasının Rusiyadan onun üçün getirdiyi idman destini geyinib kepkasını başına qoydu . Uzun saçlarını keplanın arxa ipliyinden çıxardı . Açıq rengli gözlüyünü taxıb ağ krasovkalarını da geydi . Bu geyim ona çox yaraşırdı . Ümumiyyetle Bahar geyimine hemişe fikir verirdi . Hemişe yoldaşlarından seçilirdi . O zamanlar onun geyindiyi geyimleri yerli qızlar cox nadir hallarda geyinerdiler . Bu ele bir dövür idi ki, qızlar şalvar geyinende ona xor baxırdılar . Hele - hele Baharın sitilinde olanlara ...
İdman çantasını da çiynine alıb yataqxanadan çıxıb unversitete teref üz tutdu . Yataqxanadan unversitete qeder onu bir " РАФ" teqib edirdi . Sabah sabah keyfine soğan doğranmışdı . Başını qaldırıb sürücüye baxmasa da öz özüne üreyinde onu asıb kesirdi .
- İt oğlu it , ele bil adam görmeyibler ağzının suyunu ne axıdır , köpey oğlu , zehlem gedir de ağzının şorbasını axıdan adamlardan .
Nehayyet uzun görünen yol bitdi . Qızlarla öpüşüb görüşüb arxasınca gelen maşına döndü .
- Aa, deyirem axı bu seylik kimden çıxar ?
- Nolub , kimdir ki o ?
- Aqil başı batmış .
-He bu oğlanı görmüşem institutun qabağında . Tez tez bitir buralarda . Qeşey oğlandı . Ama deyesen avaragordur . İşi gücü yoxdu bunun ? Bütün günü avaralanır institutun qabağında - Sevda bic bic Bahara baxıb gülümsedi :
- Yoxsa prensese aşiq olub ?
- Ne danışırsan ? Qoy redd olsun ...
- Sen bilersen , bax aa aranız pozulmasın sora . Sora demedin deme haa .
- Ne danışırsan kiminle aram pozulacaq ?
- İlkinle.
- Gic gic danışma . Ne sayaqlayırsan sen ?
- Papa canı İlkin bir könülden , min könüle aşiq olub sene . Papa da üstüne düşüb ki , vaxtın çatıb . İşleyir zavodda . Biraz papa maya buraxacaq , yaxşı vezife verecekler . İş yerinden evini de teze verdiler , yeni evlerden . Day ne isteyirsen ee .
- Deyir qız evinde toydur , oğlan evinin xeberi yoxdu . Sizde de eksinedir. Oğlan evinde toydur , qız evinin xeberi yox . Siz hazır men nazir ?
- Yay tetilinde papagil size gelmek isteyir . Nişan qoymağa .
- Başı xarab olub ee bunun . Hele oxuyuram ee, oxuyuram .
- Oxuyarsan da , keçersen qiyabiye
- Pah ... Yalan demirsen ki ?..
Ele bu vaxt avtobusun qapısı açıldı . Hamı maşına doluşdu . РАФ- da yer qalmadığı üçün Sevdayla Bahar ön cergede Şoferin - Aqilin yanında oturdu. Yola çıxdılar . Sevda Baharın yanın çimdikleyib göz vurdu .
- Kef ele , İlkin söhbeti yox idi , biz ele padruqaydıq ...
- Suss... gic baş
Yol boyu Aqil Baharın canın boğazına yığmışdı . Aqil bir behaneyle ona toxunur , gah elinden tutur , gah da Sevdanın yatmış ve ya başının qarışdığını görüb onunla exlaqsız şeyler barede danışır , Baharın elinden tutub quçına ve ya özü onun budlarını sıxırdı . Bahar dile ağıza düşmemek üçün ses salmır , onunla sessiz "savaşırdı " Avtobus arada dayanan kimi Bahar arxadakı oğlanlarla yerlerini deyişmek istese de , arxada özlerine " qız tutmuş " oğlanlar Baharla yerini deyişmek istemirdiler .
Bahar Sevdanın xasiyyetini bilirdi . Bilirdi ki ağzı yırtıq şeydi . Eyer Sevda Aqilin Bahara etdikleri görse veya Bahar Sevdadan imdad istese onun ağzına düşecekdi , yerli yersiz Sevda harda geldi atmaca ataraq onun keyfini pozacaqdı . Odur ki, sadece Aqilin elini kenara atmaqla ve ya eline vurmaqla kifayyetlenirdi .
Daha Baharın xeberi yox idi ki Sevda gözünü yummaqla bütün bunlara kiprik altından diqqet edirdi .

Bir gün , dersden çıxanda Sevda Baharın qoluna girib özüyle Beynelxalq rabite şöbesine getirdi .
- Ne işimiz var burda ?
- Tek gelmek istemedim . Dedim bir yerde gelek . Sen de evinizle danışarsan .
- Men axşam danışmışdım .
- Onda yanımda dur .
Sevda rabiteçi qıza yaxınlaşıb ona nömre verdi . Çox keçmedi ki, onu 4 cü kabineye aldılar . Bahar kenara çekilib onu kenarda gözlemek istedi . Sevda onun elinden tutub özü ile onu kabineye saldı .
Aman allahım ...Sevda Habilnen danışırmış . Yer göy ayaqlarının altından qaçdı sanki . İçini qısqanclıq hissi sardı . Üreyinde özü özünden nifret edirdi .
" Yatan ineyin başına qalxan öküz .... Get canın cıxsın Bahar ! Camaat her behaneyle özünü sırışdurmağı bilir . Seninle o bu qeder yaxın ola ola allahın bir nömresini de ne almadın, ne de sen ona vermedin , kül başına ! Heç olmaya sen Meleykeyle yaxınsan . Meleyke aranızda vasiteçi ola bilerdi . Özü de görürsen ki, onun senden xoşu gelir . Niye bir şans vermedin ona ? "
Ele bil bu dar kabinede havası catmırdı . Sevdanın onunla danışdıqlarını eşitdikce esebleşirdi . O qeder semimi , o qeder içden danışırdılar ki... belli ki bu onların ilk danışıqları deyildi . Artıq danışıqları daha da derinlere getmişdi . Telefonda özkerini sanki beraber hiss edirdiler . Açıq açıq her şey barede danışırdılar. Sevda Habil ona cavab veren zaman telefonu Baharın qulağına yaxınlaşdırıb onun dediklerini ona da eşitdirirdi . Habil ona sevgi dolu sözlerden cox intim , özel sözler deyirdi bu da Sevdanın xoşuna gelirdi , onu normal qebul edirdi . Bahar bu sözleri Habilin dilinden eşitdikce ona esebleşir , Sevdaya ise nifret edirdi . " Bu nece qızdır ay Allah , az adamda heya yaxşı şeydi , ne abır qalıb bu qızda , ne ismet"
- Bax , Habilim yanımda kim var bilirsen ?- Deye Sevda telefonu Baharın da qulağına yaxın tutdu . Bahar desteyi özünden aralamaq istese de , Sevda ona işaretle " sakit ve dinle " işaresi verdi :
- Kim var ki ay göyerçin ?
- Bahar !
Bir müddet ses kesdi .
- Alo , Habil ordasan ?
- Hansı Bahar ?
- Bizi tanış eliyen Bahar , - Bahar onun üzüne ters ters baxdı . Sevda tez sözünü düzeltdi .
- Daha doğrusu onun şerfi . Bunun üçün onun şerfine teşekkür etmeliyik - güldü -Hemin gün o şerf olmasaydı ...
Sevdanın üzünden xoşbextlik yağırdı .
- Bahara vere bilersen ? - Habil onun sözün kesdi .
- Ne ?
- Trubkanı ver Bahara !
Bahar telefondan aralanıb ona "danışmaq istemirem" işaresi verdi .
- Neynirsen ? O çıxdı çöle .
- Çıxmadı ver !
- Vallah cıxdı , burda yoxdur .
- O zaman ona de ki , verdiyim jurnalı yaxşı yaxşı oxusun . Menim haqqımda yazı var orda .
- Ele bunu deyecekdin ? - Sevda güldü .
Demek Habil o jurnalda onun üçün bir mesaj buraxıb . Bes Bahar onu niye başa düşmeyib bu vaxta qeder ? Niye baxmayıb . Demek, Bahar Habili maraqlandırır , belke de sevir ...
- Uuufff, ağılsız başım uff.. . Her yerde mollalığımı gösterirem ele . Ne qeder avam qızam - deye düşünerek kabinenin qapısın açıb bayra çıxacaqdı ki , Sevda telefoncu qıza seslendi .
- Bacı xet kesildi hemen nömreni tekrar yığın ...
Bahar hansı hissleri keçirirdi bilmirdi . Hem sevinir, hem de esebleşirdi . Qarışıq duygular içerisindeydi . Fikirlerini bir yere cemleye bilmirdi . Bütün bedeni od tutub yanırdı . Qarlı soyuq havada canını ter basmışdı . Cox heyecanlı idi . Üreyi ele möhkem çırpınırdı kı , bu ürek döyüntüsünün adını bele bilmirdi . Dönüb Sevdaya baxdı .
- Cavab vermir - Deye Sevda tessüfle ona baxıb başını yelledi .
Sevdanın cağırışlarına baxmayaraq bir başa yataqxanaya geldi . Otaqlarında heç kim yox idi . İçeri qırıb çarpayısının altından çomadanın çekib açdı . Paltarlarının arasından kitablarını çıxarıb yatağın üstüne yığdı . Jurnal yox idi . Deli kimi eşyalarını qarışdırmağa başladı . Jurnalı tapa bilmirdi . Ağlayırdı . Hemin günü yadına salmağa çalışdı . Beli hemin gün Habil jurnala nese cızma qara edirdi . Ve her kes enişe hazırlaşanda Habil jurnalı Bahara vererek , "menden yadigar qalsın . Yaxşı yaxşı oxu ! " demişdi . Bahar da ona : " xarici jurnaldır tessüf ki oxuya bilmeyecem " demişdirse de , Habil barmağını qelemle yazılmış bır yazının üstüne qoyub " sen yene de oxu ! " demişdi .
Özü özüne hirslenirdi :
- Gör ne qeder mal qızam , sen Allah . Gör ne qeder seyem - deyib hönkürüb ağladı . Qalxıb yataqxanadan çıxdı . Vağzala gelib bilet almaq istedi . Bilet qalmamışdı .
- Cox xahiş edirem menim bu gece Bakıya getmeyim lazımdır . Ölenimiz var . Xahiş edirem , meni bu gece yollayın .
- Bele vacibdirse Yevlaxa gedib ordan Elektirik qatarı ile gede bilersiniz . Yevlaxdan qatarlar tez tez keçir .
Avtovağzala gelib taksilerle maraqlandı . Üstünde o qeder pul yox idi. taksi baha gedirdi . Taksiyle Bakıya gede bilmeyecekdi . Ama Yevlağa ordan qatarla gede bilerdi . Taksiyle Yevlaxa bele qetse qatarabilet alacaqdı üstünde heç pulu qalmayacaqdı . Çetini Bakıya çatanacandır . Ordan zeng ederdi , ya Valeh ya da atası gelib onu alardı .
Yevlax avtobuslarının qıymetleri ile maraqlandı .Gediş haqqını hesablayıb yoladüşdü . Artıqlamasıyla pulu var idi .
Bakıya seher tezden catdı . Cibinde pulu qalmışdı . Kassaya yaxınlaşıb , Son pulu ile geri dönüş - Gence qatarına bilet alıb bayıra çıxdı . Çiblerini qurcaladı . Ciblerinde qepik quruş vardı . Qepiyi avtomat telefona salıb atasının iş yerini yığdı .
Evde her kes Baharın xebersiz gelişine çaşıb qalmışdı . Genceden çıxanda hec evde ne deyeceyini bele düşünmemişdi.
-Ay qızım , axı bele xebersiz etersiz , zaçotlar başlayıb ...
Divardan asılmış hele orta mektebde oxuduğu zaman iştirak etdiyi idman yarışlarında aldığı diplomu görüb telesik ayağa qalxdı , diplomu çerçivesinden çıxarıb kağızı havaya qaldırdı . Hamı çaşqınlıq içindeydi .
- Bunun üçün gelmişdim . Yarışlara qoşulacam bunu istediler .
- Gelmek lazım deyildi . Deseydin biz yollayardıq .
- Eey ana pis oldu ? Geldim sizi de gördüm de . Darıxmışdım .
Metbexde şıdırığı iş gedirdi . Sevil dolmalar bükür , qızına Genceye aparmaq üçün paxlava hazırlayırdı . Kömeye qonuşu gelini de çağırmışdı . . Fürset tapan kimi Bahar otağına keçib Habilin verdiyi jurnalı axtardı . Tapa bilmeyince anasını sesledi .
- Ana , evde bir jurnal vardı ee , xarici jurnal idi onu görmemisen ?
- He onu ? Neynirsen cırmışam
- Ne ? - hirsinden ağlamaq onu tutmuşdu . Ordan bura dersden bele icaze almadan o jurnal üçün gelmişdi . O da cırılıb .
- Niye cırdın ana . O lazımlı idi .
Neynirsen ki ? Dedim indi lazımsız şeydi . Xarici dildeydi . Vereqlerini cıxarıb taxcaya sermişem balonların altına .
Tez özünü eve bitişik olan ambara saldı . Taxcadan balonları yere yığıb bütün kağızları toplayıb o üz bu üzüne baxdı . Sevilin içeriden sesi gelirdi :
- Ay bala , sora balonları tekrar yerine yığ, elim etlidi gele bilmirem!
- Senin balonun qırılsın !- deyib esebi halda kağızıarı üzüne tutaraq yere çöküb hönkürdü .
- Yoxdur, yoxdur - deyerek etrafa baxıb ağladı un kisesinin üstünde jurnalın o biri hisselerini de gördü . Tez qalxıb jurnalı eline alıb vereqledi . Rengli bir çiçek şekilinin üstünde almanca " ich liebe dich " ( seni sevirem ) ve bir de Almaniya nömresi yazılmışdı . Özünden asılı olmayaraq dodaqlarını yazının üstüne qoyub pıçıldadı .
- Men de seni sevirem , ezizim ...
- Ay bala , Ay Bahar axşam düşür . Oynama gel , kömek ele ...
Qapıdan cıxıb yere yığdığı balonlara baxdı onları yerine yığmamışdı .
- Cehenneme olsun . Bu saat menim xoşbextliyimin qabağında heç ne dayana bilmez - deyib pilekenleri iki iki adlayıb ozünü içeri atdi.Çantasını qapıb metbexe geldi .
- Ana mene tecili pul lazımdır .
- Ne pul, noldu ?
- Mejdiqarodnuya getmeliyem . Vacib lazımdır . Telefonnan danışmalıyam . Genceye Zeng elemeliyem .
- Evde telefon yoxdurmu ay qızım ?
- Tez ol meni lengitme ! Gecikirem .
Sevil masa örtüsün qaldırıb Bahara pul verdi . Bahar qucaqlayıb anasını öpüb, sevincek bayra çıxanda qonuşu gelin :
- Ay Sevil , xala qız çıtdayır maşallah . Aşiq olub xeberin olsun - deyib güldü .
Baharın dodaqları qaçdı, üreyinde :
- Eeh , ay Nargile , bir bilsen nece aşiq olmuşam . Deseler ki canın ona lazımdır , gözümü qırpmadan bele vererem .

Baharın yazdıqlarını oxuduqca özüm o heyecanın içerisinde boğulurdum . Bütün bunlar her bir genc qızın yaşadığı heyecan ve eşq şıltaqlıları idi . Onun bu şıltaqlıqlarına sevinib üzüm gülse de, sevgisine üzülürdüm . Bu saat meni bir sual düşündürürdü . Göresen habille Baharın bacı qardaş olmasını onlara kim deyecek , onlar bunu nece bilecek . Göresen onlar bu heqiqeti bilende gec olmayacaq ki ?..

Yazar: Feride Acarakçay (real hekayə)
(səs: 0)
Şərhlər: 0
Baxılıb: 2 719
Geriyə
Hörmətli Qonaq, saytda şərhləri oxumaq, şərh yazmaq, xəbər göndərmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyiniz lazımdır.

İnformasiya

Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
Bölümlü Hekayələr

Müzakirələr

Bürclərlə BİZ

Xəbər lenti

Astrologiya

Qadın testləri