Gecikmiş bahar (Proloq)

Müəllif: Sweet Candy
Şərhlər: 1
Baxılıb: 4 110
Səs ver:
(səs: 2)
Onunla men facebook qruplarının birinide tanış olmuşdum . Paylaşdığım her statı beyenir , her fikirleride smayklarla hislerini bildirirdi . Bele şexsı tanışlığımız yox idi , bir birimizi tanımırdıq . Hec görmemişdik de .Men Türkiyede o ise Holandiyada . Gözel xalqımın kübar xanımlarından biridir . Allah bilir , hansı heyat rüzgarı başı belalı xalqımın bir övladı kimi onu da vetenden edib xarice atıb . Bu qadın mene maraqlı gelirdi . Yorumlarda aktiv olmasa da yorum smayklarda yüz faiz aktıvliyi vardı . Bezen gülür , bezen ağlayır , bezen tecüblenir , bezen düşünür ...
Aylardır başladığım romanın teqibcisiydi . Yorum yazmasa da bu romana smayklarla hissiyatını bildirirdi . Men bu qadını içine qapanıq , ya da lal, kar , kor kimi düşünürdüm . Bir nece defe özelden ona yazmaq istesem de sonradan fikirimden daşındım . Xanımı rahatsız etmek istemedim . Düşündüm ki , bu qeder ciddi bir xanımı narahat etmek olmaz . Deyek ki , men ona salam yazdım o da salamı aldı . Sonra ? Onunla beynimde diyaloq qurmağa başlamışdım . Hardan başlayıb , harda bitireceyimi bilmirdim . Bu xanımla nece ünsiyyet qurum , ne danışacağım haqqında götür qoy etdikce ağlıma bir fikir geldi .
Facebook qrupda paylaşdığım romanın növbeti bölümünde hemin xanımın oxumasını engelledim . Hee bax bu ağıllı bir fikir oldu . Eger menim yazdığım onu maraqlandırırsa , ümumiyyetle bu qadın menim yaradıcılığımla maraqlanırsa bu problemi aradan qaldırmağa calışacaqdır .
Ve nehayyet ... Gözlediyim gün geldi . Bir sabah hemin xanımdan mene mesanger mesajı gelmişdi . İnanın yatağımdan dik atılıb gözlerimi ovdum . Yumuruğumu düyünleyib yuxarı qaldırıb " yeess" deye bağırdım . Yanımda şirin şirin yatan yoldaşım üz - gözünü turşudaraq etrafına baxdı :
- Noldu ?
- Hec !!!
Telefonu göturub zala keçdim ve Bahar xanımla aramızda bele bir dialoq başladı .
- Salam . Xanım el sallamısınız .
- Beli .
Uzun bir ara keçdi . Belli ki xanım da ne deyeceyini , hardan başlayacağını bilmir . Ve nehayyet yene mesaj geldi .
- Sizin daimi oxucunuzam .
- Bilirem ...
- Maraqlı yazırsınız .
- Elemi ?
- Beli , inanın her bölümü dörd gözle gözleyirem . Seve seve oxuyuram .
- Şad oldum teşekkür edirem . Amma son iki bölümde sizi görmürem yeqin oxumamısız ? - deye özümden razı halda yazdım . Qurduğum planı heyata kecirtmeye başladım .
- Bilirsiz, Feride xanım , eslinde ele men de bunun üçün yazdım size . Nece gündür evde yoxam Türkiyeye gelmişem . Orda da qonaq zad ... gelen , geden . Hem telefonum Türkiyede açmadı . Kampüterde de problem oldu . Bir sözle internete gire bilmirem .
- Eee? - boşuna sevinmişemiş , boşuna onu paylaşımlarıma blok elemişemmiş . Lap blok etmeseydim bele bu xanımın oxumaga imkanı yox imiş .
- Demek isteyirem ki , eyer mümkünse nömremi verim men Hollandaya dönene qeder yeni bölümleri whatsatdan atın . Cox xahiş edirem .
Bilerekden uzatmaq istedim .
- Amma . Menim o qeder vaxtım olmur . Hem qrupda , hem de şexsi mesangerde paylaşım ede bilmerem ki ,
- Tessüf edirem . Eyni zamanda da xahiş edirem . Meni hekayenizden mehrum etmeyin . Nolar . İnanın sizin o hekayenizdeki qehremanla menim heyatım demek olar ei eynidir . Amma başqa başqa varıyantlarda . İnanin o xanımın kecirtdiyi hisler mene hec de yad deyil . Sadece sonu ne olacağı maraqlıdır ...
- Bele edek ! - şeytan mene bu sirli qadının sirrini öyrenmeyi emr edirdi .
- Nece ?
- Deyirsiz Türkiyedesiz ?
- Beli
- Ne zaman döneceksiz ?
- 15 gün sora .
- O zaman gel görüşek tanış olaq .
- Siz harda olursuz ?
- Ankarada .
- Aaa men de Ankaradayam
- Lap yaxşı . Onda bele edek . Ankarada yaşayan xanımlarla görüş teşkil edek , ya tek görüşek ?
- Açığı men de cox darıxmışam Azerbaycanlilar üçün . İnanın qürbet sümüklerimi sızıldadır . Vetende kecirtdiyim her şey gözlerimin qarşısındadır . O qeder darıxıram ki , veten üçün , şirin lehcemiz üçün , adetlerimiz , bayramlarımız üçün ağlamadığım gün yoxdur .
- Can , ele biz de eleyik . Qürbet burda her kesi doğmalaşdırır .
İlk görüşümüz qrupdakı qürbetçi qızlarla beraber baş tutdu . İlk defe gördüyüm qızlarla beraber onunla da tanış oldum demek olar ki , eyni yaşda idik . Eyni yaş ve eyni fikirler bizi birleşdirirdi . Yan yana oturub söhbet edir , qızlarla deyib gülüb şenlenirdik .
Çox gözel bir xanım idi . Qara gözü qaşı olsa da benizi beyaz idi . Hündür boyu , dolu bedeni şuxluğunu itirse de üz - göz düzümü bu qadının gencliyinin cox gözel olduğundan xeber verirdi . Ağır başlı , eyni zamanda şen olmasına baxmayaraq deyib gülmesinde bir ürkeklik vardı . Üzündeki saxta gülüşün arxasında derin bir kederin yatdığını , gözlerinin derinliyindeki qorxunu , ürkekliyi açıq aydın sezirdim . Onu anladığımı başa düşüb gözlerin menden cekmirdi . Gözleriyle sanki menden nese isteyirdi , gözlerinin istediyini dili dile getirmeye sanki cekinirdi . Bu qadın illerin acısını çekmişdi . Belli ki , heyatın sert küleyi onu istemeyerek vurub qürbete salmış , orda özüne hemdem tapmayınca bütün meylini internete salaraq , orda ozune hemdem axtarıb içini boşaltmaq istemişdi .
Görüşdüyümüz qadınlardan özünü mesafeli tutduğu da gözümden yayınmırdı . Bu qadın menimle derdleşib danışmaq isteyirdi . Heyf , men onu niye evelcesen başa düşmemişdim ki ? İndi bu qelebelikde o mene nece içini boşaltsın ? Bir behane tapmalıydım . Bu fürseti elimden qaçırmamalıydım . Yoxsa bir daha bele bir şans ele düşmeye bilerdi . Nehayyet ağır ağır yerimden qalxdım ;
- Tuvalete gedecem , menimle gelersiniz ?
- Tebii ki ,
El- ele , qol - qola girib ordan uzaqlaşdıq . Tuvalet behaneydi . Meqsed ikimizin rahat ola bileceyi bir yere getmek idi . AVM- nin balkonuna cıxdıq . Meheccere yaxınlaşıb ordan şeheri seyretdim . Sağ yanımda iki sözlü göz mene zillendiyini his edirdim . Onu ürkütmemek üçün danışmırdım , ona teref baxmırdım da . İsteyirdim ovum özü qurduğum teleye yaxınlaşsın . Özü öz ayagıyla teleme düşsün .
- Ne yaxşı ki sizinle görüşdüm , sizinle tanış olmagıma memun oldum.
- Elemi ? Men de . Aramızda cox yaş ferqi yoxdur . Siz menden bir , ya da iki yaş , ya da uzağı , uzağı beş yaş böyük olarsız .
- He olar .
- Madem görüşmüşük , madem bir yerde çay , qehve içdik . Türkün meseli bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı varmış. Deyilmi ?
Başıyla dediyimi tesdiq etdi .
- O zaman , resmiyyeti aradan götürek.
- Nece yanı ?
- Yanı sizsiz, bizsiz danışaq .
Ürkek gözler gülümsedi , qollar açıldı meni bağrına basdı .
- Ne yaxşı ki , varsan . Vallah ele qrupdakı paylaşımlarından da semimi biri oldugunu anlamışdım . İndi de şahidi oldum . Vallah seni özüme en yaxın bilirem. Seni çox isteyirem .
- Ne demek canım . Meni utandırma . Ne yaxşı kı, sizler varsınız . Sizler olmasanız menim bu hekayelerim heç olar , oxucularım mene destek vermese, men heç ne yaza bilmerem . Oxucularım semimi olmasa men de semimi olmaram . Men de sizi cox isteyirem . Neyse qrup - murup öz yerinde . Yeqinki bura qrupdan danışmağa gelmemişik deyilmi ? Görüşdük ki , derdleşek içimizi boşaldaq .
- Vallah adamın üreyini oxuyursan ee.
- Menim roman , hekaye yazdığımı unutmusan deyesen . Axi yazıçılar bir növ pisixoloq kimi bir şeydir . Qehremanın anlamasa onun his - heyecanın nece başa düşer axı .
- He vallah , düz deyirsen .
- Burda danışaq , yoxsa başqa bir yerde ?
- Vaxtınız varmı ?
- Tebii ki , unutma ki , o qızlarla görüş bir behaneydi . Behane deyende ki , onlarla görüşümüz maraqlı idi . Ama seninle daha yaxından tanış olmaq isteyirdim . Ekran arxasında hemişe diqqetımı sirli bir xezine kimi cekmisen .
- Xezine haa - güldü .
- He xezine . Niye xezİne deyirem bilirsen ? Çünkü yorumlardaki dilsiz smayklardan seni xırdalamağa çalışmışam . Bilirem ki , bu sessiz işaretlerin arxasında bir xezine yatır .
- Ne xezinesi sen allah ,
- Beli xezine . Menim yeni hekayemın sirli xezinesi açıldıqça açılacaq , xırdaladıqca xırdalanacaq bir heyat hekayesi olacaq .
- Bele görürem bu defe ilham perilerinin oxu deyesen mene tuşlanıb .
- Ay sağol , sen de meni başa düşdün . Bir şey deyim sene ?
-De !
- Senin üzün gülse bele , gözlerinin içindeki qorxunu , üzündeki maskanın altındakı teleşı daha yaxşı görürem . Seni qorxudan nedir ?
- Keçmişim .
- Bilirem .
- Hardan ?
- Gözlerinden .
- ...
- Çünkü dil yalan danışsa da , üz ifadesi maskalansa da gözleri deyişmek mümkün deyil . Dilin danışmasa da, gözlerin bu saat her şeyi mene danışır .
- Ne danışır , meselen ?
- Meselen deyir ki , bu Bahar var haa ?
- Bahar ? Axı adımı hardan bilirsen . Facebok sehvemde adım gösterilmeyib, sadece başqa ad yazmışam .
- Görürsen . Zennim meni yanıltmayıb . Sen menim bu defeki qehremanım olacaqsan Bahar adında . O Bahar Daha dünyaya gelmemişden onun taleyi dünyaya gelib , sonra uşaqlığı gencliyi qorxu içinde kecib , bu dünyada atadan , ümumiyyetle eks cinsden yarımadığını deyir ?
- Senin falcılığın da varmış ? - güldü .
- Herden birden hissiyyatım cuşa gelir dee - özümden razı halda baharın gözel havasında qara buludların arxasında itmek üzre olan güneşe baxdım . Gözümü buludların arasını gücle yarıb yere işıq salan güneşin şüalarından cekmeyerek dillendim .
- Men senin gözlerinde bir güneşsiz bahar gördüm . Özün ise gecikmiş bahar kimisen . Başının üstüde bulud , sis, duman gördüm . Sen ikinci baharını yaşayırsan, ama hele de taleyinin qarlı , boranlı qışı yerini bahara teslim etmek istemir . Sen bax o güneş kimi varlığını , var olduğunu göstermek isteyirsen . O güneş kimi qışla , buludlarla Döyüşürsen . Özün yerden - yanı yerinden , veteninden uzaqlaşmısan ama o güneş kimi şüalarını - fikirini , xeyalını , düşüncelerini ora buraxırsan . O güneş yerdeki sevdiyi canlıları dirçeltmek üçün şüasını yere verdiyi kimi , sen de uzaqda olsan bele elin ordakı sevdiklerinin üstündedir .
Ele bu vaxt yuxarıda buludlar şaqqıldadı . Şimşek caxdı . Önce damla damla sonra şıdırığı yağış başladı . Yağışın damşalarına baxaraq
- Sen de eyni bu buludlar kimisen . Bu saat bu buludlar kimi dolmusan . Boşalmağa meqam axtarırsan . Bu buludlar kimi sen de içindekimi tökmeye fürset gözleyırsen . Bax ele bir meqamdasan ki bu saat içinde bir tufan cağlayır . Birazdan bu tufan özünü gösterecek .
Men hele de danışmağa davam edirem . Xeyallarım tam bu tebietin gözelliyiyle üst üste düşmüşdü .
Yağışın başlaması ile balkondakı adamların iceri keçmesi bir oldu . İkimiz de üzü şehere teref durmuşduq . Arada esen meh yağan yağışı üzümüze çilese de , bu bizim söhbetimizi asla yayındırmırdı . Menim tebietin bu fünskar gözelliyine qurduğum xeyalın onu da mest etdiyini hiss edirdim ve gözlerimi buludlardan cekmeden danışırdım .
- Bax arada sen de bu bulud kimi dolursan . Özünü tutub ağlamaq istemesen de belli bir zamandan sonra partlayırsan . Göyler kimi şaqqıldayırsan , lerzeye gelirsen . Üsyan edirsen . Görürsen buludların şaqqıltısından , yağışın yağmasından insanlar içeri qaçdi . Bax bu senin heyatındır . Sen de dolub dertleşmek isteyende her kes senden qaçır , senden qorxur , derd yükünle onları yükleyeceyinden qorxurlar . Belece tek tenha qalırsan . Sarılmaga bir kimse axtarırsan .
Ara verdim sağ yanımda hıçqırık eşidirdim , ama onu ağladıb içini tökdürmek isteyirdim . Belke illerle gözlreinde daşıdığı , ağlamaga bele qorxduğu gözyaşlarını ilk defe burda bu yağışın suyuna qatıb tökecekdi . Belkede üreyinde illerle daşıdığı derdleti menimle bölecekdi . Belke de keçmişi ele burda menim ona destek üçün verdiyim sözleri alet edib kürüyüb , bu selin suyun qabağına atacaqdı . Bilmirem , ama men hele de danışmağa davam edirem .
- Bax heyatda beledir ezizim ! Her kes problem yaşamasın deye yağışdan içeri qacdı . Burda kim qaldı . Bir tek biz qaldıq . Qorxmyan biz ikimizik . Biri derdini paylaşmaq isteyen biri , biri de dinlemeye hazır olan biri . İstersen mene sarıl , istersen çoş , istersen bu buludlar kimi boşal . Yeter ki , yağışdan sonrakı güneş kimi üzün gülsün . Göygurşağı kimi heyatına reng qat , heyatın rengareng olsun .
Qıpqırmızı qızarmış gözlerdeki qorxu qalxmışdı . Ağ yanaqlardan süzülen yaşlar dodaqlarını da islatmışdı . Bir anda ona açılan qollarımın arasında bir uşaq mesumluğu ve eyni zamanda sevdiyine qovuşaraq hönkürüb ağlayan genc çılğınlığı gördüm . Başını sineme sıxıb özüm de ağlayırdım . Neye ağladığımı bilmirdim , bir onu bilirdim ki , bu saat illerle yığılıb qalmış bir selin qarşısında dayanmışam . Birazdan bu sel meni de vurub öz alemine qatıb aparacaq ...

Yazar: Feride Acarakçay (real hekayə)
(səs: 2)
Şərhlər: 1
Baxılıb: 4 110
Geriyə
Hörmətli Qonaq, saytda şərhləri oxumaq, şərh yazmaq, xəbər göndərmək üçün QEYDİYYATDAN keçməyiniz lazımdır.

İnformasiya

Qonaq qrupunda olanlar istifadəçilər bu xəbərə şərh əlavə edə bilməz.
Bölümlü Hekayələr

Müzakirələr

Bürclərlə BİZ

Xəbər lenti

Astrologiya

Qadın testləri